‘Hello bank!’ is eerste volledig mobiele bank

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vandaag heeft BNP Paribas ‘Hello bank!’ voorgesteld: een Europese, 100% digitale en uitsluitend mobiele bank.

‘Hello bank!’ omschrijft zichzelf als de allereerste Europese, volledig digitale en mobiele bank. Vandaag werd de bank – een initiatief van BNP Paribas – voorgesteld in Brussel. Hello bank! wordt eerst in België en Duitsland gelanceerd, gevolgd door Frankrijk in juni en Italië in oktober.

De app is de bank

De bank mikt uitdrukkelijk op dat type mensen dat voortdurend online is via zijn smartphone en/of tablet. BNP Paribas benadrukt dat Hello bank! géén verlengstuk is van de bestaande bank. Hello bank! zal als een aparte bank functioneren, uitsluitend via de mobiele apps. “De bank is de app, en de app is de bank”, klinkt het.

Hello bank! wil in eerste instantie vooral de dagdagelijkse bankzaken aanbieden, zoals het checken van je saldo, het betalen van rekeningen via overschrijving e.d., via een app op smartphone of tablet. Voorlopig is er een app voor het iOS- en Android-platform. Geen BlackBerry of Windows Phone dus, al werd tijdens de persconferentie wel duidelijk gemaakt dat daar binnenkort allicht verandering in komt.

Synergie met BNP Paribas Fortis

Wie klant wil worden, downloadt de app en registreert zich. Nadien moet je wel nog enkele wettelijke documenten ondertekenen en terugsturen, waarna je een Europese debetkaart en een virtuele prepaidkaart ontvangt. Vervolgens kun je volledig mobiel bankieren. Dit basisaanbod is trouwens volledig gratis. Vanaf september komt er ook een klassieke kredietkaart. Bestaande klanten van BNP Paribas Fortis kunnen hun bankrekening overigens ook ‘migreren’ naar Hello bank!.

Achterliggend wordt trouwens ook de ict- en betaalinfrastructuur van BNP Paribas gebruikt. Het is eveneens de bedoeling dat de innovatieve functies die ontwikkeld worden voor de apps van Hello bank! achteraf ook in de mobiele apps van BNP Paribas Fortis terecht komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content