Herkent u al uw Facebook-vrienden op foto? Doe de test

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Belgische ontwikkelaars hebben een nieuw Facebook-spelletje gemaakt, waarbij je moet proberen zoveel mogelijk van jouw Facebook-vrienden te herkennen op foto’s. Uit de eerste resultaten blijkt dat 4 op 10 mensen niet herkend worden.

‘Who is tagged?’ is de titel van een nieuw Facebook-game, gemaakt door Belgische ontwikkelaars. Wie meespeelt, krijgt foto’s voorgeschoteld waarin sommige van hun Facebook-vrienden getagd zijn. De gamer moet raden om wie het gaat.

4 op 10 vrienden niet herkend Ongeveer vier op de tien afgebeelde vrienden worden niet herkend, aldus ontwikkelaar Jens De Jaegher tegenover De Morgen. Hij baseert zich hierbij op de eerste resultaten.

Dat komt omdat “velen zich er niet van bewust zijn hoeveel onbekenden ze eigenlijk als vriend toevoegen op Facebook”, zegt bedenker Jeffrey Drooghenbroodt in De Morgen. Met dit spel wil men Facebook-gebruikers zich er dan ook beter van bewust maken met wie zij hun (privé)leven delen.

De beste speler tot nu toe wist 150 verschillende vrienden na elkaar te herkennen. Doet u het beter? Probeer het dan zelf eens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content