Herstructurering Agfa-Gevaert in gang gezet

© Agfa Healthcare

De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert gaat een deel van haar HealthCare IT-activiteiten onderbrengen in een aparte structuur binnen de groep. Daaronder vallen voornamelijk softwareoplossingen voor ziekenhuizen en systemen voor medische beeldvorming.

De groep maakte in augustus bekend dat ze een opsplitsing van haar HealthCare IT-activiteiten, die ongeveer een vijfde van de groepsomzet vertegenwoordigen, bestudeerde. De aanleiding was een gebrek aan focus, zo zei CEO Christian Reinaudo toen. “Het feit dat de IT-afdeling nu zo gepositioneerd staat om te groeien, haalt veel aandacht weg van de traditionele activiteiten”

Nu heeft de raad van bestuur beslist om effectief een deel van de HealthCare IT-activiteiten “te organiseren in een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep”. In eerste instantie gaat het om de activiteiten in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

Eversify-klanten naar Twipe

Agfa Healthcare is niet de enige divisie waarbinnen Agfa-Gevaert aan het herstructureren is. De afdeling Agfa Graphics besloot deze zomer te stoppen met haar mobiele publishing software Eversify, omdat te weinig bedrijven geïnteresseerd blijken in het digitaliseren van hun gedrukte uitgaven.

Intussen is bekend dat de Eversify-klanten zullen worden ondergebracht bij het Leuvense softwarebedrijf Twipe, dat al de digitale edities van onder meer Het Nieuwsblad en NRC Handelsblad verzorgt. Door de vroegere Eversify-klanten in te lijven, versterkt Twipe haar positie op de Duitse en Zwitserse markt. De overgang moet tegen eind dit jaar worden afgerond.

Partner Content