‘Het Franse Numericable aast op Voo en Mobistar of Base’

Volgens zakenkrant L’Echo zou de Franse kabelexploitant Numericable via zijn moederonderneming Altice op Voo en een mobiele Belgische operator azen

Volgens zakenkrant L’Echo zou de Franse kabelexploitant Numericable via zijn moederonderneming Altice op Voo en een mobiele Belgische operator azen. De Franse groep wil op die manier een belangrijke speler worden op de Belgische telecomsector, door de synergiën tussen vaste en mobiele netwerken te laten spelen.

Numericable heeft onlangs het Frans bedrijf SFR overgekocht voor 13,5 miljard euro. De directie van de groep is van mening dat die aanwerving hun bedrijf meer geloofwaardigheid verschaft.

Het volgend doelwit van Altice zou daarom België zijn, via een intrede in het kapitaal van Nethys (een filiaal van Tecteo) en een overname van de activiteiten van Brutelé, waarmee ze dan de controle over Voo kan overnemen.

Altice zou vervolgens proberen de hand te leggen op Mobistar of Base om in te spelen op de synergiën tussen de vaste en mobiele netwerken. Voorlopig geven de Belgische vennoten van Altice aan dat er discussies aan de gang zijn met verschillende spelers. Numericable zou echter de afloop van de verkiezingen van 25 mei afwachten om de operaties te lanceren, waarschijnlijk rond september of oktober.

Tecteo ontkent: “Voo staat niet te koop”

Patrick Blockry, de communicatiedirecteur van Tecteo, verklaart echter dat Voo niet te koop staat. Hij voegt er aan toe dat er “geen enkele externe deelneming in VOO overwogen wordt”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content