Het gaat te snel voor de CIO

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De resultaten van de Data News salarisenquête 2010 zijn binnen en zijn als steeds op een aantal punten bijzonder verhelderend.

De resultaten van de Data News salarisenquête 2010 zijn binnen en zijn als steeds op een aantal punten bijzonder verhelderend.

Helaas soms al te verhelderend. Zo stelt 61 procent van de ‘CIO/EDP Manager’-respondenten dat hij of zij de snelle ontwikkelingen van de ict nog ‘amper’ kan bijbenen. Haast 6 procent heeft dat zelfs helemaal opgegeven, terwijl slechts een 33 procent meent de situatie nog ‘makkelijk’ aan te kunnen. Cijfers die toch wat zorgwekkend zijn als vandaag in toenemende mate it-innovatie wordt gepredikt in een verdergaande alignering van de informatie-infrastructuur met de bedrijfsnoden.

In de voorbije jaren werd de rol van cio steeds vaker ingevuld door experten uit het werkdomein van het bedrijf en minder door wat je als ‘pure techneuten’ kan omschrijven. Allicht wijzen deze cijfers erop dat de balans toch iets te ver is doorgeslagen naar cio’s met minder technologische bagage en dat een correctie zich misschien aandient. Natuurlijk zonder terug te keren naar het ‘witte jassen, ivoren toren’-tijdperk.

Deze en andere cijfers van de salarisenquête 2010 mag u verwachten in de Career Guide van 18 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content