Het grote verschil tussen iOS en Android

© Reuters

Google is bezig met het veranderen van de smartphonestrategie door zelf een telefoon te ontwikkelen. In het verleden werd er voor de Nexus-toestellen samengewerkt met LG en Huawei. Nu wil Google dat in eigen handen nemen om te kunnen concurreren met de iPhone.

Want in tegenstelling tot Apple, dat zelf elk aspect van het toestel controleert, kan Google nu alleen aanpassingen doen in de software. Derde partijen moeten de hardware maken die samenwerkt met de Android-software van Google. In het verleden heeft dit altijd goed gewerkt, maar er is een probleem door ontstaan dat steeds groter wordt: fragmentatie.

Doordat er zoveel verschillende apparaten van verschillende fabrikanten zijn is het moeilijk om het ecosysteem rond Android te beheren. Afhankelijk van welk apparaat een gebruiker heeft moet hij soms maanden wachten op het laatste besturingssysteem. Bij iOS kan dat over alle apparaten via een update aangeboden worden.

Als resultaat blijkt het landschap rond Android enorm gefragmenteerd, blijkt uit onderstaande grafiek. Door zelf apparaten te produceren is het probleem niet gelijk opgelost, maar het geeft Google wel de kans om alle aspecten te beheren en direct de beste Android-ervaring over te dragen aan de gebruiker.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content