Hier komt de iPhone 5C: een plastic iPhone in felle kleuren

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De goedkopere, felgekleurde iPhone van plastic zou ‘iPhone 5C’ gedoopt worden, waarbij de ‘C’ staat voor ‘Colour’.

De veelbesproken ‘goedkopere’ iPhone die Apple naar alle waarschijnlijkheid in de steigers heeft staan, zou de iPhone 5C gaan heten. Die naam prijkt namelijk op een foto die uitlekte via het Chinese sociale netwerk Weibo, en die de vermoedelijke winkelverpakking van het toestel in beeld brengt.

Volgens AppleInsider zou de ‘C’ staan voor ‘Colour’, en zal de plastic smartphone in meerdere felle kleuren beschikbaar komen. Eerder werden er al foto’s verspreid van drie plastic iPhones met een roze, een groene en een gele behuizing.

Met de plastic iPhone – die binnenin wellicht niet zo fel zal verschillen van de iPhone 4S of de iPhone 5 – zou Apple zich vooral willen richten op de zogenaamde opkomende markten: landen als China en India waar lager geprijsde smartphones ongemeen populair zijn.

Toch gaat het toestel volgens analisten niet spotgoedkoop worden: men spreekt van een prijskaartje van om en bij de 300 dollar.

De naam iPhone 5C werd enkele maanden geleden al genoemd door de onofficiële nieuwssite over Apple iLounge. Een andere veelgebruikte naam is ‘iPhone Lite’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content