Historische verkeersdata van TomTom te consulteren

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Navigatiereus TomTom stelt zijn databank met historische verkeersgegevens open voor bedrijven en overheden.

Navigatiereus TomTom stelt zijn databank met historische verkeersgegevens open voor bedrijven en overheden.

TomTom creëerde in 2006 een databank voor verkeersstatistieken die onder meer gebruikt worden in de eigen navigatietoestellen. Sindsdien zijn er meer dan 3 biljoen werkelijk gereden metingen verzameld in Europa en Noord-Amerika. Elke dag worden daar meer dan 3,5 miljard nieuwe metingen aan toegevoegd en die hoeveelheid groeit nog steeds.

Die databank wordt nu consulteerbaar voor bedrijven en overheden via de portaalsite http://trafficstats.tomtom.com . Die kunnen dan binnen maximaal 24 uur de juiste data in handen krijgen. “Accurate en actuele verkeersanalyse binnen de 24u, dat is iets wat al gauw weken in beslag neemt indien men het op alternatieve manieren (vb. plaatselijke metingen) zou doen en dan is de accuraatheid van de data nog af te wachten”, legt TomTom-woordvoerster Sandra Van Hauwaert uit.

“Bedrijven en overheden betalen een licentie om toegang te krijgen tot de data”, geeft ze nog mee. “Bij een standaardlicentie kunnen ze 7 rapporten opvragen binnen een bepaalde tijdsperiode. Een licentie kan worden aangevraagd via de portaalsite.”

De aankondiging volgt op de publicatie van een ‘verkeersmanifest’ eind vorig jaar. Via die tekst steld TomTom dat het verkeersopstoppingen actief wil helpen reduceren, dat het de beschikbaarheid van HD Traffic daarom zal uitbreiden, dat het voortdurend zal sleutelen aan verkeers- en routerintechnologie en dat het met de belangrijkste stakeholders op vlak van verkeer zal samenzitten om van gedachten te wisselen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content