Hoe Apple en Facebook meer vrouwen willen aantrekken: betalen voor het invriezen van hun eicellen

© .

In de VS gaan Apple en Facebook werkneemsters die hun eicellen willen laten invriezen financieel steunen. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC News.

Het invriezen van eicellen is een behandeling die de kansen verhoogt voor vrouwen om op latere leeftijd kinderen te krijgen. Dat moet het voor hen gemakkelijker maken om hun loopbaan te combineren met hun privéleven; ze hoeven zich immers geen zorgen meer te maken om het tikken van hun biologische klok.

Die behandeling is wel peperduur: het kost zo’n 8.000 euro per behandeling, en voor de opslag van de eicellen dient nog eens 400 euro per jaar neergelegd te worden.

Enter Apple en Facebook: beide ondernemingen zijn volgens NBC bereid om tot 20.000 dollar (15.800 euro) terug te betalen aan een werkneemster die haar eicellen laat invriezen. Zo hopen de tech-reuzen meer vrouwelijk talent aan te trekken – momenteel zijn ongeveer twee op de drie werknemers van zowel Apple als Facebook mannen.

Facebook zou onlangs al begonnen zijn met het betalen voor de behandeling. Apple zou er in januari 2015 mee starten. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content