Hoe goed is het 4G-signaal in jouw stad?

BIPT dekkingskaart januari 2016 © .

Afgaande op metingen van begin dit jaar heeft Proximus momenteel het beste 4G-netwerk. Maar hoe goed is het signaal van de drie operatoren in je eigen stad of straat?

Proximus weet met 4G vandaag 99,67 procent van de bevolking te bereiken. Mobistar is nipt tweede met 98,90 procent. Base volgt op enige afstand met 86,02 procent.

Bij de dekkingsgraad op basis van percentage van het grondgebied zijn de cijfers iets uiteenlopender. Hier haalt Proximus 96,83 procent gevolgd door 89,55 procent bij Mobistar en 63,84 procent bij Base.

De cijfers zijn afkomstig van de operatoren zelf, maar werden in de tweede helft van januari gecontroleerd door het BIPT dat doorheen het land metingen uitvoert.

Proximus beweert dat het zowel voor 4G als 3G en 2G de beste cijfers heeft en dat zowel qua oppervlakte als bevolking. De kaarten op de website van het BIPT lijken dat te bevestigen, maar de regulator geeft geen precieze cijfers per operator vrij.

Wel kan je voor je eigen stad of regio opzoeken hoe goed het 2G/3G/4G-signaal ter plaatse is. Bekijk hier de dekkingskaarten van het BIPT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content