Hoe onze smartphones de aarde opwarmen

© iStock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Tegen 2019 genereert de smartphonegebruikende wereldbevolking 13 megaton aan broeikasgassen – het equivalent van wat 1,1 miljoen auto’s momenteel jaarlijks uitstoten, verwacht Juniper Research.

Een studie van het analysebureau Juniper Research wijst uit dat er massaal veel CO2 uitgestoten wordt door het opladen van smartphones, en dat de emissie van mobiele apparaten binnen de vijf jaar nog ruim zal verdubbelen. Dat schrijft de technologiesite CNET.

Op dit moment genereert de smartphonegebruikende wereldbevolking 6,4 megaton aan broeikasgassen, aldus Juniper. Tegen 2019 zal dat aantal oplopen tot 13 megaton, verwacht het bedrijf. Dat is even veel als wat 1,1 miljoen auto’s momenteel jaarlijks uitstoten.

Bijna de helft van die broeikasgassen zullen volgens het analysebureau afkomstig zijn van koolcentrales die voornamelijk in Azië – de grootste smartphonemarkt – gebruikt worden.

Smartphonefabrikanten en app-ontwikkelaars moeten hun producten groener en energiezuiniger maken en hun energieleveranciers aanmanen meer hernieuwbare energiebronnen te gebruiken in plaats van kool en olie, vindt Juniper Research.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content