Hoe reclame te verwijderen uit het Startmenu van Windows 10

© Stardock

Met de upgrade van Windows 10 heeft Microsoft nu ook de mogelijkheid geïntroduceerd om advertenties te plaatsen in het Startmenu. Wie daar niet van houdt, kan de optie deactiveren.

Er was al wat commotie ontstaan onder de deelnemers van het Insider-testprogramma toen met build 10565 opeens advertenties in het Startmenu verschenen. In de linkerrij met app verschijnen zo nu en dan onder een kopje ‘Suggested’ ongevraagd aanbevelingen voor nieuwe apps.

Niet iedereen is gecharmeerd van deze suggesties. Hoewel de optie standaard ingeschakeld staat, heeft Microsoft in de instellingen een mogelijkheid gecreëerd om het element in het Startmenu uit te schakelen.

Er zijn zelfs twee manieren:

  • Klik met de rechtermuisknop eenmaal op de gesuggereerde app. Dan verschijnt een dialoogvenster dat de mogelijkheid biedt de betreffende suggestie niet meer te tonen en een die ook de toekomstige suggesties verbergt.
  • Een tweede manier is het ‘Instellingen’ (Settings)-venster te openen, dan Persoonlijke voorkeuren (Personalization) en dat Start. In die rij met instellingen staat een mogelijkheid de suggesties in Start uit te zetten.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content