Hoe u eenvoudig en snel ruimte vrijmaakt op uw iPhone

© Phone Expander
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Maak kennis met Phone Expander, een desktop-app voor Mac (en mogelijk binnen afzienbare tijd ook voor Windows) die vrije ruimte creëren op uw iPhone sneller en gemakkelijker dan ooit moet maken.

Als iPhone-gebruiker heeft u er ongetwijfeld al mee te maken gehad terwijl u een iOS-update wilt doen (wat veel plaats inneemt op uw iPhone – waarom leest u hier), een nieuwe video of foto wilt maken of een vers appje wilt installeren: de vervelende melding dat er eerst extra geheugen vrijgemaakt zal moeten worden.

Handmatig op de iPhone bestanden wissen, kan ellendig lang duren. Enter Phone Expander, een nieuwe applicatie voor Mac (OS X 10.9 of hoger) die momenteel als gratis bètaversie voor iedereen beschikbaar is. De makers willen het gemakkelijker dan ooit maken voor gebruikers om ruimte te creëren op hun iPhone via hun Mac-computer.

De werking: u sluit de iPhone aan op uw Mac, start de Phone Expander op en krijgt drie mogelijkheden: Clear Temporary Files, Remove Apps en Clear Photos – binnenkort komt daar ook nog Clear Music bij.

Kiest u voor de eerste optie, Clear Temporary Files, dan kunt u de tijdelijke cashe-bestanden verwijderen die binnenin apps bewaard worden. Facebook en Twitter houden bijvoorbeeld tijdelijk statussen, foto’s en video’s uit uw tijdlijn bij – ook van maanden geleden -, om de apps sneller te doen laden. En magazine-apps bewaren gedownloade edities in de cache voor offline gebruik. Met Clear Temporary Files kunt u – per app – die tijdelijke bestanden wissen.

Gaat u voor Remove Apps, dan krijgt u een lijstje van al uw iPhone-apps, gesorteerd op grootte. Met één druk op de knop verwijdert u de onnodige apps. Handig, want als u dit op de iPhone zelf doet, kan er wel eens heel wat swipe-werk aan te pas komen.

En dan is er nog Clear Photos, om uw Camera Roll op te kuisen. Het fijne aan die functie is dat u ook een back-up van foto’s en filmpjes kunt maken op uw computer, zodat u ze desgewenst toch nog in iCloud op DropBox kunt bewaren.

Phone Expander is op dit moment nog een publieke bèta, die gratis beschikbaar is. Maar binnenkort wordt de toepassing betalend – prijskaartje: 15 dollar.

Voorlopig is er geen Windows-versie op komst, maar volgens de makers is in de toekomst ‘alles mogelijk’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content