Hoesje voor goedkope iPhone 5C verschijnt op Amazon

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Dat Apple een goedkopere iPhone (de iPhone 5C) op de markt gaat brengen, wordt steeds waarschijnlijker. Een Amerikaanse hoesjesfabrikant biedt er nu al cases voor aan op Amazon.

Elago, een fabrikant van smartphone-hoesjes uit San Diego, heeft op Amazon enkele beschermhoesjes beschikbaar gesteld die speciaal ontworpen zijn voor de iPhone 5C. Dat is de veelbesproken goedkopere iPhone van plastic die vermoedelijk rond september dit jaar in meerdere felle kleuren (de ‘C’ staat voor ‘Colour’) beschikbaar komt, en die in de eerste plaats bestemd zou zijn voor opkomende markten zoals India en China. Analisten schatten de verkoopprijs op ongeveer 300 dollar.

“De iPhone 5C is een telefoon met een opmerkelijk design dat een op maat gemaakt hoesje behoeft”, aldus Elago in de productomschrijving van de hoesjes. Dat opmerkelijke design slaat wellicht op de meer afgeronde hoeken van het toestel, want voor het overige zou de iPhone 5C hetzelfde formaat hebben als de iPhone 5. De cases zijn vanaf 30 augustus verkrijgbaar bij Amazon, in zwart, wit en marineblauw.

Eerder lekte er via het Chinese sociale netwerk Weibo al een foto uit van de vermoedelijke winkelverpakking van de iPhone 5C.

Zelf heeft Apple de komst van het toestel nog steeds niet bevestigd, en het gebeurt wel vaker dat fabrikanten hoesjes of accessoires ontwerpen op basis van niet bevestigde afmetingen van apparaten. Dat er nu al hoesjes voor de iPhone 5C in omloop komen, betekent dus niet dat de smartphone er zeker komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content