Hoeveel moet ik, Didier Bellens, minder verdienen?

Hoe gaat dat als je gevraagd wordt om te onderhandelen over een fors lager loon?

Hoe gaat dat als je gevraagd wordt om te onderhandelen over een fors lager loon?

Zit je dan ’s avonds op een terrasje met in de hand een roemer premier grand cru Saint-Emilion, een Chateau Cheval Blanc, het domein van baron Albert Frère? En denk je dan, hoeveel zou ik van mijn 2,7 miljoen euro jaarloon moeten afpitsen om de Belgische regeringsleiders, nou ja leiders, een zootje ongeregeld is het, tevreden te stellen? Zijn ze akkoord met een half miljoen euro? Verdekke, da’s toch veel, da’s een aardige gite in de buurt van Spa? Een prettige plezierboot in de jachthaven van Leuven? Laat ik het dan maar houden bij 200.000 euro. Dat wordt dan wel gecompenseerd via één of andere bonus of goedkope aandelenopties…. Zou Didier Bellens bellen naar zijn zakenbroeder Albert Frère? Albert, combien? Dis-moi, combien? En zou Albert dan bellen naar Elio di Rupo? Elio? Dis-moi, combien?

En als er geld moet ingeleverd worden, dan zal de regering toch ook wat moeten inleveren. Toch? Een nieuwe raad van bestuur. Al die pezewevers eruit. En Didier Bellens komt er versterkt uit. Hoho, hij moet van de regering wel een strategisch plan opstellen voor de komende zes jaar. Een regering die amper drie maand kan vooruitkijken, maar soit. Zes jaar dus, tot 2015, in telecom is dat een eeuwigheid, maar er zijn nu eenmaal consultancybedrijven die lekker betaald worden om hun licht in de kristallen bol te laten schijnen. Geen kat die tegen 2015 zal checken of er van hun plan een morzel waarheid overblijft.

Tegen 20 augustus, over vier weken dus, na het zomerreces, wil de Wetstraat klaarheid. Hoeveel gaat er af van het jaarloon van Bellens, en vooral hoe laten we die parachute van 8 miljoen euro krimpen. Zonder dat we ‘het draagvlak’ van de Belgische bevolking schenden.

Er is alvast één winnaar in het spel. En dat is het Amerikaanse headhuntersbureau Russel Reynolds. Die moet met Bellens onderhandelen over zijn loon. Zou Reynolds het stuk toegewezen krijgen dat Bellens afstaat van zijn loon? Dat zou alvast een mooie onderhandelingspositie zijn. Het is geweten dat Albert Frère zijn vrienden voor bewezen diensten graag een kistje Chateau Cheval Blanc toestuurt. Benieuwd wie het deze keer trots in zijn wijnkelder mag plaatsen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content