Hogere telefoonkosten goed voor 17 procent van indexstijging

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De telefoonkosten met een vast toestel stijgen als gevolg van de btw-verhogingen die de overheid doorvoert, en zijn verantwoordelijk voor niet minder dan 17 procent van de indexstijging deze maand. Dat stelt technologiefederatie Agoria in een persbericht.

De telefoonkosten met een vast toestel stijgen als gevolg van de btw-verhogingen die de overheid doorvoert, en zijn verantwoordelijk voor niet minder dan 17 procent van de indexstijging deze maand. Dat stelt technologiefederatie Agoria in een persbericht. De index stijgt in januari tot 3,65 procent, en dat is veel sneller dan verwacht. “Eén en ander is een gevolg van de stijging van de olieprijzen die in onze index sterk doorweegt, maar ook door de btw-verhogingen van de notariskosten en digitale televisie”, aldus de federatie.

“Ook de telefoonkosten met een vast toestel stijgen”, luidt het. “Die zorgen voor niet minder dan 17 procent van de indexstijging deze maand. De weging van telefoonkosten is sinds 2004 zelfs niet meer gewijzigd, ondanks het feit dat we ondertussen massaal zijn overgeschakeld op gsm of gratis telefoonlijnen zoals Skype.”

“Ons land heeft nu een minister van inflatiebestrijding nodig,” zegt ceo Paul Soete van Agoria. “Want gezien de koppeling van de lonen aan de index, zijn het de bedrijven die de hoge inflatie cash betalen en dat gaat ten koste van onze concurrentiekracht en jobs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content