Hong Kong pakt Uber aan

© Uber

Hong Kong lijkt de aanval op Uber te hebben ingezet. Niet alleen zijn de twee kantoren binnengevallen, ook zijn vijf chauffeurs van Uber opgepakt.

Zij worden ervan beschuldigd zonder vergunning en goede verzekering passagiers te hebben rondgereden. De politie betrapte hen door under cover enkele taxi’s te bestellen via de Uber-app.

De arrestaties en invallen lijken het gevolg van protesten van traditionele taxichauffeurs tegen Uber en vergelijkbare taxi-diensten. Hun omzet zou tot 20 procent lager liggen door de nieuwe diensten.

De acties van de politie in Hong Kong komen toch tamelijk onverwacht. Uber heeft zijn officieuze Aziatische hoofdkantoor in Hong Kong gevestigd en werd toen met open armen ontvangen door de plaatselijke autoriteiten. Tot eergisteren werd Uber ook als een ‘succesverhaal’ gepresenteerd op de website van InvestHK, een overheidsdienst die buitenlandse investeerders aan moet trekken. Die jubelende beschrijving is inmiddels verwijderd. Volgens een officiële verklaring wordt nu onderzocht of Uber de wet doelbewust zou hebben overtreden.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content