Hoogmis van Oracle van start met 19 aankondigingen

Om de nieuwe editie van de OpenWorld-conferentie in te huldigen, lanceerde Oracle 19 product- en servicesaankondigingen (waaronder enkele updates).

Om de nieuwe editie van de OpenWorld-conferentie in te huldigen, lanceerde Oracle 19 product- en servicesaankondigingen (waaronder enkele updates).

Eén van de nieuwe producten is Oracle Beehive, een geïntegreerde collaboration server, vrucht van 3 jaar ontwikkeling. Die mag overigens niet verward worden met de Beehive-oplossing van het overgenomen BEA, een ontwikkelframework voor J2EE-toepassingen, die gedoemd is te verdwijnen. Oracle beloofde onlangs voor die oplossing nog 5 jaar ondersteuning.

De Beehive van Oracle valt te definiëren als een ‘platform voor samenwerking (collaboration) en coördinatie’. Het is met andere woorden bedoeld om applicaties van allerlei slag (e-mail, voice mail, agendabeheer, instant messaging, chat, …), “die tot dusver gelinkt waren aan hun eigen, specifieke database, securitymechanismen, identificatie, beheer”, te coördineren. Beehive wil dus dienst doen als een enkelvoudig beheer van agenda’s, documentuitwisseling tussen applicaties, persoonlijke of gedeelde werkruimtes. En dat alles via één enkele server die een rist clients en omgevingen ondersteunt (Windows, Apple, Linux, Unix) en die unieke en gecentraliseerde securityregels en -mechanismen toepast.

“Beehive moet naast andere producten bestaan – Microsoft Exchange, Cisco Call Manager, content managementoplossingen – zodat bedrijven de samenwerkingsmogelijkheden van Oracle Beehive vanuit hun bestaande applicaties of client interfaces kunnen inroepen.” Licentiekost: 120 dollar per gebruiker.

Belangrijk onder de andere 18 aankondigingen zijn vooral de komst van TopLink 11g, nieuwe versies van Oracle VM, Oracle BPM Suite en Oracle GRC Suite, van versie 3 van Oracle SOA Suite 10g, van Oracle Entitlements Server 10g v.3 of van de modules Mobile Sales Assistant en Mobile Sales Forecast voor de Apple iPhone.

Het bedrijf ging ook over tot de vooraankondiging van de volgende e-Business Suite (versie 12.1), die vooral nieuwe functionaliteiten zal bieden voor de logistieke en productiesector en voor HR.

Voorts kondigde Oracle de geboorte aan van 2 nieuwe business units die zich zullen wijden aan 2 verticale sectoren: de verzekeringswereld en de life sciences- en gezondheidssector.

Partner Content