Hoogtechnologische koelbox is succesvolste Kickstarterproduct ooit

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Coolest Cooler, een koelbox die onder meer een waterdichte bluetooth-speaker en een usb-lader aan boord heeft, is het meest gesteunde Kickstarter-project ooit. Er werd al 10,4 miljoen dollar voor ingezameld.

De Coolest Cooler is een koelbox die ook beschikt over een waterbestendige bluetooth-speaker voor muziek, een usb-lader om elektronica mee op te laden, een ledlamp, een ingebouwde blender en een flesopener.

Toen bedenker Ryan Grepper een Kickstartercampagne opstartte voor zijn multifunctionele koelbox, beoogde hij een bedrag van 50.000 dollar. Dat heeft hij ruimschoots verpulverd. Ruim 49.000 mensen investeerden er in totaal meer dan 10,4 miljoen dollar in, en de Coolest Cooler heeft nog een dikke twee campagnedagen voor de boeg.

Daarmee is de koelbox het succesvolste product ooit op de crowdfundingsite Kickstarter. De vorige recordhouder was Pebble, dat met zijn smartwatch goed was voor 10,26 miljoen dollar.

En dan moet u weten dat Grepper eerder al eens een soortgelijke koelbox probeerde te slijten via Kickstarter, maar zonder succes. Het vooropgestelde bedrag van 125.000 dollar werd niet gehaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content