Hop: een reistas die je automatisch volgt

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Gedaan met het rondzeulen van zware reistassen. De hop, die via Bluetooth met je smartphone verbonden is, rijdt vanzelf achter je aan.

Gedaan met het rondzeulen van zware reistassen. De hop, die via Bluetooth met je smartphone verbonden is, rijdt vanzelf achter je aan.

Wanneer je met je smartphone een Bluetoothsignaal uitzendt, wordt dat opgevangen door drie sensoren in de reiskoffer. Een ingebouwde microprocessor lokaliseert dan je telefoon, en hop, de wieltjes van de koffer schieten automatisch in gang. De koffer volgt in de voetsporen van de smartphonebezitter.

Als de weg van de koffer versperd wordt, of als ze door iemand opgepakt wordt, valt de hop automatisch in het slot, en wordt de eigenaar verwittigd middels een trilsignaal op de smartphone.

Het gaat hier om een prototype, ontwikkeld door de 28-jarige Spanjaard Rodrigo Garcia Gonzalez. Of, wanneer en voor welke prijs dit speeltje op de markt zal komen, is nog onduidelijk.

Of dit ook effectief werkt, zal nog moeten blijken. Voor een gehaaste reiziger die zich een weg moet banen tussen een massa volk in de luchthaven, is het misschien toch eerder een blok aan het been.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content