Hostingbedrijf Nucleus gaat ook access aanbieden

© fiber

Nucleus, het hostingbedrijf van David Geens en Wouter Sergeyssels, gaat via zijn dochterbedrijf Nucleus Connect inzetten op glasvezelverbindingen voor grote bedrijven.

Nucleus Connect is al een jaar in de maak, werd vlak voor de zomer officieel opgericht, maar schiet nu echt uit de startblokken. De focus van de dochteronderneming ligt op access: veilige verbindingen aanbieden tussen bedrijfsvestigingen, hun datacenter of de publieke cloud.

De basis van dat netwerk ligt bij het eigen glasvezelnetwerk dat Nucleus tussen zijn vier datacenters heeft. “Sinds vorig jaar hebben we besloten om onze eigen backbone te beheren en belichten we onze eigen dark fiber. Dat is het startschot geweest en vandaag zijn we klaar voor de markt,” vertelt Marcel de Beule, managing partner voor Nucleus Connect.

Zelf dark fiber belichten vraagt enige investering, maar biedt ook mogelijkheden. “We voeren netwerkcontroles uit tot op het laagste niveau, we kennen geen connectiviteitslimieten en schalen tegen beperkte kosten,” zegt de Beule. “Zo bieden we hoge bandbreedte aan met sterke garanties en stellen we netwerkoplossingen op maat voor.”

Het is niet de bedoeling dat Nucleus Connect enkel een verlengstuk voor de hostingdiensten van Nucleus is. “Het is er zowel voor klanten als niet-klanten. We bieden natuurlijk de combinatie van access en cloud aan met een single point of contact, maar we zijn er even goed voor bedrijven die enkel access willen. Ook als je bijvoorbeeld naar AWS wil, of als je enkel de cloud van Nucleus wil,” vertelt de Beule.

Geografische partners

De Beule werkte zelf tussen 2011 en 2014 voor Eurofiber alvorens bij Nucleus te beginnen. “Daar zien ze ons als een mooie trekker voor hun eigen netwerk,” klinkt het. Zo zal Nucleus wel samenwerken met andere glasvezelnetwerken voor de verbinding tussen bedrijven. “Voor on premise zullen we samenwerken met de leverancier die geografisch het best gelegen is. Dat kan Proximus of Telenet zijn, maar ook spelers als Fluxys, Eandis of Eurofiber.”

Nucleus is naar eigen zeggen de eerste hoster die ook naar access gaat. Maar ziet ook een verschil met andere aanbieders zoals Destiny. “Zij zijn vooral ISP waar wij de nadruk leggen op managed cloud. Destiny mikt op het kmo-segment waar we bij Nucleus kijken naar grote bedrijven die hoge bandbreedte, één tot tien gigabit, nodig hebben. Of met hun on premise oplossing naar de cloud willen maar tegen hoge kosten opbotsen om daarmee te connecteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content