Hotmail en Outlook kampen opnieuw met storingen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er zijn (opnieuw) problemen met Microsofts e-maildiensten Hotmail en Outlook. Er ontbreken mails in het postvak van verschillende gebruikers.

In februari begon Microsoft met het vervangen van Hotmail door het vernieuwde Outlook (Hotmail-gebruikers kunnen hun bestaande logins blijven gebruiken, ze komen enkel in een nieuwe Outlook-omgeving terecht, waarin ook de diensten Skype en Skydrive geïntegreerd zijn).

Niet veel later doken er problemen op: meerdere gebruikers raakten niet ingelogd in beide e-mailservices. De problemen sleepten bijna een dag aan. Volgens Microsoft was er geen sprake van een algemene storing, en de softwarereus gaf ook nooit aan wat de oorzaak was. Algemeen wordt aangenomen dat de storingen te maken hebben met de migratie van Hotmail naar Outlook.

Drie weken na de eerste problemen, zijn er nu opnieuw storingen opgedoken. Dit keer raken gebruikers wel ingelogd, maar lijken er e-mails te ontbreken in hun postvak. Volgens Microsoft ondervindt slechts een kleine groep mensen last van de storing, maar Twitter bulkt van de klachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content