Houthalen-Helchteren haalt wifi bij Siecom

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De gemeente Houthalen-Helchteren heeft voor haar ‘Nieuw Administratief Centrum’ beroep gedaan op Siecom om er een wifi-netwerk aan te leggen.

De gemeente Houthalen-Helchteren heeft voor haar ‘Nieuw Administratief Centrum’ beroep gedaan op Siecom om er een wifi-netwerk aan te leggen. “Wij wilden onze gemeentediensten toegang geven tot draadloos internet, maar ook gasttoegang voor bezoekers toestaan”, zegt Ludo Dreesen, ict-verantwoordelijke bij de gemeente Houthalen-Helchteren.

Concreet werden een 75-tal wifi access points van Enterasys geplaatst in het gebouw. “We hebben die laten aansluiten op de Cat6a-kabels die tijdens de nieuwbouw doorheen het gebouw getrokken werden”, zegt Dreesen. Voor het netwerk werden 42 switches – eveneens van Enterasys – ingezet. Het wifi-netwerk is overigens redundant opgebouwd: als één controller uitvalt, neemt een andere de werking over zonder onderbreking van de lopende communicatie. Er is ook een ecologisch aspect aan het project verbonden, want de access points gaan automatisch in een diepe slaapmodus wanneer er geen gebruik van gemaakt wordt.

Houthalen-Helchteren neemt bij Siecom trouwens ook voicediensten en unified communications af op basis van Siemens OpenScape. Via ‘voice-over-wifi’-toestellen en een gevirtualiseerde callserver wordt er ook gebeld over het draadloze netwerk. In een eerste fase worden ook 175 ip-phones uitgerold.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content