Houthalen-Helchteren naar de cloud

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Eén van de eerste openbare besturen in Vlaanderen die kiezen voor de wolk.

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren is overgestapt op ‘Google Apps for Business’ voor zijn mail- en kalenderdiensten. Daarmee is de gemeente één van de eerste openbare besturen in Vlaanderen die bewust kiezen voor de wolk. Voortaan kan iedereen die voor de gemeente werkt, eender waar zijn mail raadplegen. Zowel via pc, laptop, smartphone of tablet.

“Het grote voordeel is dat alle informatie buitenhuis staat – in dit geval bij Google – maar toch altijd opvraagbaar blijft”, geeft burgemeester Alain Yzermans een woordje uitleg. “Bovendien zorgt Google zelf voor de updates van de toepassingen, en voor de back-ups. Wij van onze kant betalen een vast kost per gebruiker, en weten aldus perfect waar we aan toe zijn.”

In vergelijking met het klassieke Microsoft-aanbod, zou de demarche over een periode van vijf jaar een kostenbesparing van 15 procent moeten opleveren, zo stelt schepen Patrick Pollers. Het bestuur krijgt ook nog eens meer functionaliteiten dan de basisvereisten uit het lastenboek, “én onze mensen kunnen gemakkelijker van thuis uit werken”, klinkt het nog.

De switch van het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren naar de cloud past in de volledige herwerking van de technologie als voorbereiding op de verhuis naar een Nieuw Administratief Centrum in 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content