HP blijft spartelen

Voor zijn derde kwartaal zet HP geen schitterende resultaten neer. Het bedrijf blijft zich omvormen, maar is nog niet waar het hoort te zijn.

Voor zijn derde kwartaal zet HP geen schitterende resultaten neer. Het bedrijf blijft zich omvormen, maar is nog niet waar het hoort te zijn.

De omzet van het bedrijf daalt op jaarbasis met acht procent naar 27,2 miljard dollar, -7 procent rekeninghouderd met wisselkoersen. De cashflow daalt met zes procent naar 2,7 miljard dollar. Tegelijk ging 283 miljoen dollar terug naar de aandeelhouders door dividenden en het terugkopen van aandelen.

Zo goed als alle segmenten van Hewlett-Packard delen in de klappen. In een conference call ziet ceo Meg Whitman vooral potentieel in converged storage, waar momenteel meer groei in zit dan in traditionele opslag. Tegelijk neemt ze zich voor de kosten van het bedrijf in de gaten te houden.

Zware terugval consumentenpc’s

Personal systems heeft elf procent minder omzet ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. De verkoop van zakelijke toestellen daalt met drie procent, bij consumententoestellen is dat zelfs 22 procent. Techcrunch merkt daarbij op dat de grootste afdeling van het bedrijf maar voor negen procent van de winst zorgt.

Inkomsten uit Printing dalen vier procent op jaarbasis, de verkoop van hardware steeg met vijf procent (12 procent op de zakelijke markt, 2 procent op de consumentenmarkt. Omzet uit supplies daalde met zeven procent.

Bij de afdeling Enterprise Group is er nergens vooruitgang. De afdeling zag zijn omzet met negen procent afnemen op jaarbasis. De omzet uit netwerken bleef gelijk, die uit Industry Standard Servers zakte met elf procent. Business critical systems dalen met 26 procent, Storage en Technology services dalen met respeclievelijk tien en zeven procent.

Ook de omzet bij Enterprise Services daalde met negen procent. Application & Business Services haalden elf procent minder omzet. Infrastructure Technology Outsourcing krimpt met zeven procent.

Software groeit

Bij de softwareafdeling stijgt de omzet met één procent. Inkomsten uit Support stijgen met vier procent en de inkomsten uit licenties bleven gelijk. Inkomsten uit professional services dalen met elf procent, voor Outsourcing is dat een daling van zeven procent.

HP Financial Services krimpt met zes procent op jaarbasis. Het bedrijf geeft vier procent prijs bij zijn portfolio assets en negen procent in financing volume.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content