HP bluft Dell opnieuw af met hoger bod op 3Par (update2)

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

HP biedt nu 27 dollar per aandeel of zowat 1,8 miljard dollar voor opslagbedrijf 3Par. Dat nieuwe bod komt nauwelijks een dag nadat Dell zijn eigen bod had opgetrokken tot licht boven dat van HP. Het is voorlopig niet duidelijk of Dell opnieuw reageert met een hoger bod. Het bedrijf stelt daarvoor zijn tijd te zullen nemen. Volgens de oorspronkelijke overeenkomst heeft het bedrijf 3 dagen om te reageren. Bovendien zou Dell 72 miljoen dollar compensatie moeten krijgen als 3Par toch niet in een overname met Dell zou stappen.

HP biedt nu 27 dollar per aandeel of zowat 1,8 miljard dollar voor opslagbedrijf 3Par. Dat nieuwe bod komt nauwelijks een dag nadat Dell zijn eigen bod had opgetrokken tot licht boven dat van HP.

Het is voorlopig niet duidelijk of Dell opnieuw reageert met een hoger bod. Het bedrijf stelt daarvoor zijn tijd te zullen nemen. Volgens de oorspronkelijke overeenkomst heeft het bedrijf 3 dagen om te reageren. Bovendien zou Dell 72 miljoen dollar compensatie moeten krijgen als 3Par toch niet in een overname met Dell zou stappen.

Marktkenners stellen dat de overnamestrijd stilaan zorgwekkende proporties begint aan te nemen. 1,8 miljard dollar voor een bedrijf dat niet eens winstgevend is, is veel geld. Maar voor Dell is de overname belangrijk om los te komen van de pure pc-business en zo de winstmarges te verbeteren. 3Par levert opslagvirtualisatietechnologie voor datacenters en mikt op het hogere segment van de markt.

Midden augustus bood Dell 1,15 miljard dollar voor 3Par. HP ging in de tegenaanval en bood 1,6 miljard dollar, waarop Dell gisteren zijn bod optrok tot licht boven die som.

Update (14u00)

Onze woorden zijn nog niet koud of Dell meldt dat het zijn bod ook heeft opgetrokken tot 1,8 miljard dollar (27 dollar per aandeel). Het bedrijf stelt weer dat 3Par het bod aanvaard heeft.

Update 2 (16u00)

Geloof het of niet: HP biedt 2 miljard dollar op 3Par (30 dollar per aandeel), 11 procent boven het vorige bod van Dell. De overnamesom bedraagt zo al bijna het dubbele van wat Dell oorspronkelijk bood. Afwachten of Dell zijn bod weer zal optrekken…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content