HP bouwt sociaal netwerk

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Technologiereus HP werkt volop aan ‘Friendlee’, een sociaal netwerk voor mobiele telefoons.

Technologiereus HP werkt volop aan ‘Friendlee’, een sociaal netwerk voor mobiele telefoons.

Friendlee is bedoeld om op smartphones je contacten op een andere manier te ordenen en in beeld te brengen. Dat zou de gebruikelijke contactenlijst moeten vervangen. Dat schrijft Cnet.

Het sociale netwerk analyseert de contacten met je ‘vrienden’ en rangschikt de lijst op basis daarvan. De bedoeling is – aldus de HP-ontwikkelaars – dat het een ‘intiemer’ sociaal netwerk wordt, met meer interactie tussen de contactpersonen. Friendlee analyseert niet alleen de sociale relaties maar ook de mogelijke businesscontacten.

In de lijst wordt dan ook – sociaal netwerkgewijs – aangegeven waar je contactpersonen mee bezig zijn, of ze bereikbaar zijn, wat hun lokale tijd is en zelfs desgewenst waar ze zich bevinden. Dat naar analogie met Google Latitude.

HP is Friendlee nu aan het testen. In september wordt het uitgebreid getoond op de Mobile HCI-conferentie (human computer interaction) in Duitsland. Een prototype van Friendlee voor de Blackberry is al even getoond op het Wireless Enterprise Symposium, dat begin vorige maand plaatsvond in Florida. De software bestaat ook in varianten voor Google Android en Windows Mobile.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content