HP brengt iTunes-concurrent naar Europa

HP introduceert deze week MusicStation in Europa, een downloaddienst voor muziek die wordt voorgeïnstalleerd op nieuwe pc’s van de computerbouwer.

HP introduceert deze week MusicStation in Europa, een downloaddienst voor muziek die wordt voorgeïnstalleerd op nieuwe pc’s van de computerbouwer.

De applicatie gekoppeld aan MusicStation, werd ontwikkeld door de Britse service provider Omnifone. “Als grootste computerbouwer ter wereld is HP perfect in staat om een levensvatbaar alternatief voor de iTunes Music Store van Apple aan te bieden”, aldus Omnifone-ceo Rob Lewis aan Reuters.

In tegenstelling tot iTunes, werkt MusicStation met een abonnementsmodel. Geïnteresseerden moeten 10 euro per maand ophoesten, waarmee ze dan onbeperkt kunnen downloaden uit het aanbod in de bibliotheek.

De downloads kunnen beluisterd worden zo lang het abonnementsgeld wordt betaald. Daarnaast mogen klanten sowieso tien nummers per maand onbeperkt bewaren in mp3-formaat. Voor deze downloads geldt geen DRM.

Misschien nog meer dan aan iTunes, doet MusicStation denken aan Spotify, dat 11 euro per maand vraagt voor een gelijkaardig aanbod. Via Spotify kan je je geen nummers toe-eigenen, maar de toepassing laat wel toe dat je liedjes offline opslaat om ze beschikbaar te maken voor iPhone en Android.

MusicStation wordt in eerste instantie meegeleverd met 16 desktop- en laptopmodellen van HP. Omnifone kan bogen op een bibliotheek van meer dan 6,5 miljoen songs uit de catalogi van uitgevers als Sony, EMI, Warner, Universal en een aantal onafhankelijke spelers.

In de VS is de dienst al een tijdje beschikbaar, maar daar werkt HP samen met Rhapsody van RealNetworks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content