HP doet het goed, ook in België

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

HP kondigde recentelijk bemoedigende financiële resultaten aan. En ook het Belgische filiaal zou het degelijk doen, al krijgen we geen cijfers.

HP kondigde recentelijk bemoedigende financiële resultaten aan. En ook het Belgische filiaal zou het degelijk doen, al krijgen we geen cijfers.

Op groepsniveau steeg de omzet met 10 procent tot 126 miljard dollar. Die som is afkomstig uit 3 entiteiten: Enterprise met 57,2 miljard dollar (waarvan 24,9 miljard uit diensten, 18,7 miljard uit opslag en servers en 3,6 miljard uit software), PC met 40,7 miljard dollar en Printing/imaging met 25,8 miljard dollar. Er is ook zo’n 3 miljard dollar afkomstig uit financiële diensten.

De groei is het sterkst op vlak van pc’s. HP verwacht nummer 1 of 2 te zijn in alle marktsegmenten waar het aanwezig is. Bovendien zegt het bedrijf dat het sneller dan de markt groeit, met name dankzij belangrijke overnames in het voorbije jaar: 3Com (als alternatief op het “Cisco-monopolie” in netwerken), 3Par (opslag), Palm (voor het WebOS) en ArcSight en Stratavia (op softwarevlak). De groep geeft trouwens mee dat het nooit eerder zoveel nieuwe producten op een jaar tijd lanceerde.

Op Belux-niveau zouden de cijfers stijgen, al zit het filiaal nog niet op het niveau van 2008. Ceo Eric Van Bael geeft mee dat de omzet ongeveer voor 1 procent van de totale groepsomzet staat.

HP bevestigt zijn absolute leiderschap op vlak van pc’s met 27 procent van de markt (volgens IDC-cijfers). Idem op vlak van printing. In dat segment lanceert het bedrijf ePrintCenter, een printingdienst via de cloud. Verder wordt gesteld dat HP op plaats 1 of 2 staat in alle Enterprise-segmenten. Tenslotte wordt nog meegegeven dat EDS volledig geïntegreerd is. Ook het merk is volledig verdwenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content