HP gaat foutieve quad cores aanpakken

De bewuste advertentie voor de HP laptop. © .

Hewlett Packard erkent dat er een vergissing is gebeurd bij de HP Pavilion 17 laptops die zijn verkocht als quad core terwijl het eigenlijk dual cores zijn.

“De HP Pavilion 17 is onbedoeld neergezet met een quad-core processor in HP’s datasheets. HP heeft actie ondernomen om de informatie te corrigeren. Klanten kunnen contact opnemen met de retailer waar zij het product hebben gekocht voor meer informatie en support.” Aldus het statement van HP.

Het gaat onder meer om model 17-1074nb die vorige week nog bij Carrefour werd verkocht. Een lezers van Hardware.info merkte op dat zijn toestel slechts twee cores had in plaats van de geadverteerde vier.

Wie zo’n toestel heeft gekocht kan dus best contact opnemen met de verkoper. Wat er precies zal gebeuren (een compensatie, inruilen, een nieuwe chip…) is niet bekend. Of er nog andere modellen in de Pavilion 17 reeks per vergissing als quad core zijn bestempeld kan HP niet zeggen. Evenmin om hoeveel laptops het gaat en of ze ook in andere landen zijn verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content