HP gaat ‘Google Apps for Business’ verdelen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

HP stapt in het Google Apps Reseller programma en gaat de producten verdelen via het ‘IT in a Box’-aanbod voor kmo’s.

HP stapt in het Google Apps Reseller programma en gaat de producten verdelen via het ‘IT in a Box’-aanbod voor kmo’s.

HP trekt de samenwerking met Google nog wat nauwer aan. De techgigant verkocht al producten die gebaseerd zijn op Android en het Chrome-besturingssysteem van Google (zoals de HP SlateBook x2, de HP Slate en de HP Chromebook), maar gaat nu ook Google Apps for Business verdelen. Dat aanbod van cloudgebaseerde communicatie- en samenwerkingstools (Gmail, Calendar, Drive, Docs, enz.) wordt ondertussen al door meer dan 5 miljoen bedrijven gebruikt.

HP gaat Google Apps meer bepaald verdelen via het nieuwe ‘IT in a Box’ aanbod voor kmo’s: een bundel van HP-pc’s, printers, managementsoftware en dus ook de tools van Google. Het nieuws werd bekend gemaakt door ceo Meg Whitman tijdens haar keynote op het HP Discover-event dat momenteel plaats vindt in Las Vegas.

‘IT in a Box’ gaat verdeeld worden via het netwerk van HP-resellers. Initieel zal het aanbod uitsluitend in de Verenigde Staten beschikbaar zijn vanaf juli, maar tegen het einde van het jaar moeten ook andere landen aan bod komen. Of België daar ook bij hoort, is nog niet duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content