HP gaat Slate-pc met Android verkopen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

HP gaat voor de allereerste keer een ‘all-in-one’ pc verkopen die met het Android-besturingssysteem werkt.

De HP Slate All-in-One is de eerste all-in-one van de fabrikant die rond het Android 4.2 besturingssysteem gebouwd is. In eerste instantie mikt HP met dit product op families die tuk zijn op cloudgebaseerd entertainment zoals tv-streaming of Android-apps. Kopers van deze Slate-pc zullen voor hun kantoorfunctionaliteit (kalender, mail, documenten, …- dus beroep moeten doen op de in Android ingebakken diensten van Google. Daarnaast voorziet HP in een aantal eigen Android-apps om bijvoorbeeld draadloos te printen.

FullHD en quad-core

De HP Slate All-in-One klaat zich bedienen met een 21,5″ (54,6 cm) FullHD IPS-aanraakscherm. De nadruk ligt op ‘always online’ toepassingen, maar toch kan je bijvoorbeeld ook via ‘wireless direct’ draadloos filmpjes, foto’s of data doorsturen naar andere toestellen zonder dat er een internetconnectie aan te pas komt.

Binnenin vinden we onder meer nog een Tegra 4 quad-core processor van Nvidia, wat voor de nodige snelheid garant zou moeten staan. Het toestel zou vanaf september verkrijgbaar moeten zijn in Europa vanaf 379 euro. Of België daar ook bij hoort, is nog niet meteen duidelijk.

Voor HP kadert het nieuwe toestel in de ‘multi-OS’ strategie die voor de producten gehanteerd wordt. Op de afgelopen Discover-gebruikersconferentie maakte HP overigens nog bekend dat het voortaan ook Google Apps for Business zal verdelen. HP staat met de ‘multi-OS’ aanpak zeker niet alleen. Zo presenteerde concurrent Samsung vorige week nog maar een convertible die met zowel Windows als Android werkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content