HP heeft 1,5 miljard dollar veil voor ArcSight

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Securitybedrijf ArcSight lijkt in handen te zullen vallen van ict-reus HP.

Securitybedrijf ArcSight lijkt in handen te zullen vallen van ict-reus HP. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van eigen bronnen. HP zou 1,5 miljard dollar op tafel willen leggen voor ArcSight.

Het Californische ArcSight draait een omzet van zo’n 181,4 miljoen dollar met 512 mensen en is winstgevend. Het levert producten voor security- en compliancebeheer aan bedrijven en overheidsorganisaties. Daarmee kunnen ze hun ict-infrastructuur, netwerken en applicaties in het oog houden om dat alles te beschermen tegen cyberdieven. Het bedrijf heeft grote referenties als de Amerikaanse beurswaakhond SEC en een hele reeks andere overheidsdiensten, Unisys, Xerox en de Tokyo-Mitsubishi-bank.

Voorlopig is het nieuws nog niet bevestigd door de bedrijven, maar waarschijnlijk wordt de overname snel aangekondigd.

Het zou de tweede grote deal zijn na het vertrek van HP-topman Mark Hurd. Begin deze maand won HP de biedstrijd met Dell rond opslagbedrijf 3Par. HP moest daarvoor wel diep in de buidel tasten. Het betaalt 2,4 miljard dollar voor 3Par.

In de securitysector mogen we dan weer gewag maken van een consolidatiegolf. In augustus kocht Intel McAfee voor 7,7 miljard dollar. In het voorjaar nam Symantec een onderdeel van Verisign over. Ongetwijfeld zullen er nog deals volgen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content