HP integreert 3Par in cloudaanbod

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ruim een half jaar na de acquisitie van 3Par, wordt duidelijk hoe HP …

Ruim een half jaar na de acquisitie van 3Par, wordt duidelijk hoe HP de technologie van de opslagspecialist gaat integreren.

“3Par is voor ons de storage-fundering voor ‘IT-as-a-Service’. Het laat ons toe om storage aan te bieden in een multi-tenant omgeving, en op een veilige manier te consolideren. 3Par is simpelweg uniek in de manier waarop het zich laat integreren”, zei Gerhald Keller van HP StorageWorks die het nieuwe productenaanbod kwam toelichten in de marge van de CeBIT-beurs.

Ter herinnering: aanvankelijk leek het er op dat Dell vorig jaar met de opslagspecialist aan de haal ging gaan voor een ‘luttele’ 1,15 miljard dollar. Maar HP ontketende via een tegenbod een heuse biedoorlog en betaalde uiteindelijk maar liefst 2,4 miljard dollar.

Hoge overnameprijs verantwoord

“Een van de kernwoorden in ons vernieuwd storageaanbod is multi-tenant. Enkel HP slaagt er nu in om efficiënt aan multi-tenant consolidatie te doen. Dat alleen al is een valabel argument om de hoge overnameprijs te verantwoorden”, zei Keller.

HP integreert 3Par geleidelijk aan in de ‘converged infrastructure’ BladeSystem Matrix producten, maar ook in CloudSystem. “Het komt er op neer dat we via de 3Par-integratie zowel publieke, private als hybride clouds kunnen bedienen met virtual domains”, aldus Keller. Wat de Network Storage Gateways betreft, zou vooral de combinatie van thin-storagecapaciteiten, file- én blockstorage op dezelfde fysieke schijven, en de verregaande beslissingsautonomie van de 3Par-technologie zijn het verschil moeten maken. “Beheerders hoeven zich geen zorgen meer te maken over welk type opslagdata het snelst groeit. De 3Par-toepassing vangt dit op”, klink het.

Overigens was 3Par in heel wat landen tot voor de overname nog een nobele onbekende. Om dat te ondervangen, heeft HP ondertussen al meer dan 10.000 salesmensen, channel partners en experten opgeleid. “Op enkele maanden is er dus veel gebeurd”, besluit Keller. Maar “the proof of the pudding is in the eating” uiteraard: afwachten met andere woorden of 3Par het kostbare geld ook écht waard was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content