HP integreert Autonomy en Vertica in ‘big data’-platform

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

HP lanceert met ‘HAVEn’ een nieuw big data analytics platform waarbij Autonomy, Vertica en ArcSight geïntegreerd worden met Hadoop.

HP lanceert met ‘HAVEn’ een nieuw big data analytics platform waarbij Autonomy, Vertica en ArcSight geïntegreerd worden met Hadoop.

Zoals verwacht in de aanloop naar HP Discover, heeft Hewlett-Packard in Las Vegas haar nieuw ‘big data analytics platform’ voorgesteld dat luistert naar de naam HAVEn: de H van Hadoop, de A van Autonomy, de V van Vertica, de E van ‘enterprise security’ (ArcSight) en de n voor n-aantal apps. Met het nieuwe platform bundelt HP met andere woorden de technologie die het de afgelopen jaren inkocht rond big data, analytics, en security. “De aanwezigheid van de beproefde Hadoop-technologie, moet er voor zorgen dat vendor lock-in vermeden wordt en dat er wel degelijk sprake is van een open architectuur”, zei Colin Mahony, vp en general manager van Vertica.

Veilige haven

“Belangrijk is de ‘n’ van HAVEn. Die staat voor n-aantal apps dat we willen aanbieden op het platform. Dat kunnen apps van HP Software zijn maar evengoed ook die van klanten zelf”, verduidelijkt Mahony. Het zijn die apps die voor de uiteindelijke analytics moeten zorgen. Onder meer via API’s zullen de functies van Autonomy (400 API’s) en Vertica gekoppeld worden in het HAVEn-platform.

HP legt er de nadruk op dat het gelooft in een open community. “We overwegen bijvoorbeeld HAVEn-hackathons zodat de community extra apps kan creëren”, zegt Mahony. Zo komt er alvast ook een Community Edition van Vertica waarbij je tot 1 terabyte aan big data gratis kan analyseren op 3 nodes.

Nog volgens Mahony zijn cio’s zich goed bewust van de waarde die big data voor ondernemingen kunnen bieden, maar moeten velen nog de stap zetten. “Ze willen in de eerste plaats een duidelijke roi voor hun data. Dat willen we hen met dit platform gaan bieden. Klanten die een veilige haven zoeken, zitten goed bij HP” grapte Mahony nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content