HP introduceert printen van op afstand

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Toestellen met ePrint krijgen eigen e-mailadres.

Met ePrint van HP kunnen printopdrachten voortaan van op aftand worden ingegeven. Toestellen die uitgerust zijn met de toepassing, krijgen een eigen e-mailadres.

Een mailtje naar de printer kan verstuurd worden van op eender welke desktop, smartphone of tablet computer. Vervolgens wordt de opdracht gerenderd naar het juiste formaat in een datacenter van HP, waarna de data verzonden wordt naar de printer. Eén en ander zou niet langer mogen duren dan 25 seconden.

De eerste printer die is uitgerust met ePrint, de Photosmart e-All-in-One Inkjet, komt later deze maand op de markt in de VS. Later op het jaar worden de ePrint toestellen ook in Europa verwacht.

Het grote voordeel van ePrint, is dat er geen computer meer nodig is, en dat ook mobiele toestellen zonder drivers kunnen printen. Al moet je daarvoor wel de speciale ePrint apps downloaden op je mobieltje. Android en BlackBerry komen eerst aan de beurt, iPhone volgt snel. Overigens kan printen kan niet alleen via het toestel thuis, maar ook langs andere geschikte HP-printers, waaronder die op publieke locaties.

Topman Vyomesh Joshi van HP’s printerdivisie is zich bewust van het spam-gevaar voor ePrint, en benadrukt dat alle mogelijke maatregelen genomen worden tegen papierverslindende gevolgen van spam via het printer-mailadres.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content