HP koopt Fortify Software

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Secure softwarespecialist Fortify wordt overgenomen door HP.

Secure softwarespecialist Fortify wordt overgenomen door HP.

Fortify, dat opgericht is in 2003, biedt een breed spectrum van middelen en diensten om software te doorzoeken naar securityzwakheden (software security assurance). Daarnaast wordt ook hulp geboden bij het remediëren van die problemen, het opzetten van een veilige software ontwikkelingscyclus en hoe de conformiteit aan wettelijke en reglementaire securityverplichtingen kan worden bestendigd.

In de voorbije jaren werkten HP en Fortify al samen, met begin dit jaar nog de aankondiging van ‘Hybrid 2.0’, een combinatie van statische en dynamische code-analysetools.

In een eerste fase zal Fortify door HP als een zelfstandige eenheid worden behouden, maar op termijn worden de activiteiten geïntegreerd in de HP Software & Solutions divisie, in het Business Technology Optimization portfolio. Dat laatste omvat een breed gamma van ontwikkelings- optimalisering- en beheersoftware voor toepassingen en datacenters. De divisie zag in 2002 het daglicht met de integratie van HP’s OpenView systeembeheersoftware en de producten van het overgenomen Mercury Interactive.

Fortify Software is gevestigd in San Mateo (Californië) en is een niet-beursgenoteerd bedrijf. De overnamevoorwaarden werden niet bekend gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content