HP lanceert hybride Windows 10 smartphone

HP Elite x3 © .

HP Inc. lanceert aan de vooravond van het Mobile World Congress een gloednieuwe smartphone. Al gaat het eigenlijk om een pc in de vorm van een mobieltje.

Het gaat om de HP Elite x3, een high-end toestel met een Qualcomm Snapdragon 820 processor en Windows 10 Mobile met Continuum. Veel technische specificaties zijn op dit moment nog niet bekend. Wel merken we dat het toestel een strak design heeft, biometrische beveiliging en het logo rechtsonder het toestel wijst op geluid van Bang & Olufsen.

Het toestel mikt duidelijk op de zakelijke mobiele gebruiker en daarom is er ook extra hardware om van de telefoon een laptop- of desktop te maken.

Is dit een smartphone?

De HP Elite x3 is vormelijk een smartphone of phablet, maar het bedrijf spreekt zelf van een mobiel ecosysteem. Het kerntoestel is wel degelijk een smartphone, maar is aan te sluiten op een HP Desk Dock, dat onder meer een displayport (extern scherm), twee usb-A en een usb-C aansluitingen en een ethernetpoort heeft.

De HP Elite x3 en HP Mobile Extender
De HP Elite x3 en HP Mobile Extender© .

Daarnaast is er de Mobile Extender (zie foto), waarmee je het toestel omtovert tot een 12,5 inch laptop. Extra interessant is dat die Mobile Extender letterlijk een verlengstuk is. Er worden dus geen apps, wachtwoorden of data bewaard op het toestel. Alles draait op de smartphone.

“Uit feedback van klanten maakten wij op dat er een groep zakelijke klanten is die hun behoefte aan mobiliteit en productiviteit op PC-gebied nog niet ingevuld zien”, zegt Michael Park, vice president en general manager Mobility bij HP Inc in een verklaring. “De HP Elite x3 is de toekomst van computing – een apparaat dat kan fungeren als ieder apparaat: een moderne technologische oplossing voor werkplekken die in toenemende mate mobiel zijn in combinatie met grote voordelen voor IT-beheerders”.

Virtuele x86-apps

Het is al langer bekend dat Microsoft smartphones op Windows 10 wil laten werken als volwaardige pc’s en HP’s Elite x3 gaat daar volop voor. Zo is er ook de HP Workspace, een applicatiecatalogus met gevirtualiseerde toepassingen. Daarbij wordt er een virtuele pc aangemaakt waarin x86-apps kunnen draaien.

De Boven- en onderkant van de HP Elite x3.
De Boven- en onderkant van de HP Elite x3.© .

Zo is er een nauwe samenwerking met Salesforce om het CRM-platform vlot te laten draaien op de toestellen. Maar het is de bedoeling dat alle gangbare applicaties op het toestel draaien, ongeacht of je het als telefoon, tablet, laptop of desktop gebruikt.

De HP Elite x3 is vanaf de zomer beschikbaar. Op dat moment maakt HP Inc. ook de prijs van het toestel en zijn randapparatuur bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content