HP onderbouwt security

. © .
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Securityverantwoordelijken zetelen steeds vaker op C-niveau volgens eens studie van Coleman Parkes Research in opdracht van HP, dat tevens zelf een reeks securityelementen voor de ict-infrastructuur uitbrengt.

Securityverantwoordelijken zetelen steeds vaker op C-niveau volgens eens studie van Coleman Parkes Research in opdracht van HP, dat tevens zelf een reeks securityelementen voor de ict-infrastructuur uitbrengt. Haast driekwart van de deelnemers aan de studie, stellen dat bij hen de security-verantwoordelijke meezetelt op C-niveau, en dat bij 82 van de ondervraagde organisaties en bedrijven de kennis inzake security stijgt.

Anderzijds hebben minder dan de helft van deze bedrijven een strategie rond informatie-risicobeheer, en treden ze nog steeds overwegend reactief in plaats van proactief op. Als bijzondere uitdagingen zien ze het mobiel gebeuren, evenals big data en gevaren uit de printerwereld.

HP zelf gaat op die zorgen in door meer aandacht te besteden aan producten en diensten die de technologische onderbouw van een ict-infrastructuur en datacenters verstevigen vanuit securitystandpunt, onder meer met Data Center Protection Services.

Naast nieuwe versies van onder meer intrusion detection (Tipping Point) en monitoring tools (ArcSight), wordt in het bijzonder aandacht besteed aan diensten en adviesverlening, zoals de evaluatie van applicatiesecurity (Comprehensive Apllications Threat Analysis) in het kader van Security for the Public Sectyor.

In het bijzonder inzake printing brengt HP nieuwe tools zoals betere toegangscontrole tot de printoutput en middelen voor een securitybeleid voor printomgevingen.

Voorts stelt HP ook informatie over actuele gevaren ter beschikking van security professionals door middel van het Pulse programma, op basis van informatie uit het HP Digital Vaccine Labs (DVLabs).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content