HP ondersteunt zakelijke uitrol Windows 10 met nieuwe diensten

© Reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

HP kondigt een reeks diensten aan die bedrijven moeten helpen met hun overstap naar het nieuwe besturingssysteem Windows 10.

De nieuwe ‘Windows 10’-diensten van HP omvatten test drive services, transformation services, roadmap services en een webapp accelerator dienst voor Internet Explorer 11.

“Dankzij onze relatie met Microsoft kunnen we Windows 10 op een gecontroleerde manier integreren in de wereld van de klant”, oppert vp global practices & transformation Eric Harmon van HP. “Zo geven we zowel it als de gebruiker de kans om het nieuwe besturingssysteem te ervaren en te leren kennen.”

“De it-afdeling en de ontwikkelaars kunnen de applicatieportfolio vooraf toetsen”, klinkt het. “Zo verkleinen we de kosten en het risico van een migratie op grote schaal. De gebruiker ziet bovendien de innovatie en ervaart een meer persoonlijke computingervaring.”

  • Test drive services voor Windows 10 biedt klanten die een migratie overwegen de mogelijkheid om gebruikers het nieuwe besturingssysteem te laten testen. Hiermee kan de gebruikerservaring worden geëvalueerd, net als de mogelijkheden of de incompatibiliteiten, voor dat de grote migratie definitief is. Door de omgeving op voorhand te valideren, kan de it-afdeling zijn end user computing strategie vormgeven, het tempo van de migratie bepalen en virtualisatie introduceren, in theorie met behoud van lage kosten en laag risico. Tijdens de testfase stappen geselecteerde gebruikers over op een nieuw Windows 10 toestel. Het pakket bestaat uit een pc of een tablet waarop Windows 10 al is geïnstalleerd, net als enkele services (denk hierbij aan de migratie van gebruikersdata, instellingen en de belangrijkste apps die gebruikers nodig hebben op een nieuw device). Eén en ander zou waardevolle ervaringen voor de it-afdeling, ontwikkelaars en gebruikers moeten bieden zonder dat daarom de grote investering gedaan moet worden die normaal gesproken gepaard gaat met de migratie naar een nieuw besturingssysteem.
  • Transformation services voor Windows 10 bezit services om Windows 10 te beoordelen, te ontwerpen, te implementeren, in te zetten en te ondersteunen als onderdeel van een digitale werkplektransformatie. De service bouwt en integreert ondersteunende infrastructuur, transformeert cliënt- en webapplicaties voor de nieuwe omgeving, bouwt operating system images en beheert het uitrollen van Windows 10.
  • Roadmap services voor Windows 10 is onderdeel van HP advisory services voor het Microsoft ecosysteem. De adviserende service, aangeboden via een workshop, biedt een basis stappenplan voor de implementatie van Windows 10 binnen een organisatie. De belangrijkste focus ligt op productiviteit, beveiliging en verbeteringen in beheer. Ook richt het zich op hoe Windows 10 past in een bredere digitale werkplektransformatie.
  • WebApp accelerator services voor Internet Explorer 11 is een implementatie- en migratie service. Het zorgt dat de belangrijkste webapplicaties die gebouwd zijn voor oudere versies van Internet Explorer effectief blijven functioneren in de nieuwste browsers en besturingssystemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content