HP Procurve legt Cisco het vuur aan de schenen

HP plaatst zijn kleine, maar goed draaiende netwerkdochter ProCurve lijnrecht tegenover Cisco om diens hegemonie te doorbreken.

HP plaatst zijn kleine, maar goed draaiende netwerkdochter ProCurve lijnrecht tegenover Cisco om diens hegemonie te doorbreken.

Het bericht staat te lezen in de New York Times. De voorbije twee kwartalen steeg de omzet van HP ProCurve met 40 procent. Met een jaaromzet van 1 miljard dollar draagt de netwerkdochter nog steeds op een bescheiden manier bij tot de omzet van HP van 118 miljard dollar, maar volgens schattingen van Gartner zou de winstmarge zo’n 50 procent bedragen. Enkel de printcartridge-afdeling van HP is nog winstgevender.

In de periode van Carly Fiorina stond ProCurve wat in de schaduw, omdat HP een overeenkomst had met Cisco. Onder ceo Mark Hurd veranderde dat: HP-verkopers krijgen nu bonussen voor het verkopen van HP Procurve-materiaal, niet meer voor dat van Cisco. Nu zou ook de overname van EDS kunnen helpen bij de groei van Procurve.

Cisco is nog steeds onbetwistbaar leider met een aandeel op de markt voor LAN-switches van 77 procent. Procurve haalt voorlopig slechts 7 procent. Maar volgens door de New York Times geciteerde Gartner-analisten heeft de HP-dochter wel het potentieel om het Cisco moeilijk te maken.

Resellers wrijven zich alvast in de handen want de opmars van Procurve kan hen misschien helpen om betere voorwaarden bij Cisco te bedingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content