HP roept oververhittende computerbatterijen terug

HP Zbook 17 G4 © HP

Het Amerikaanse technologiebedrijf HP roept de batterijen van bepaalde laptops wereldwijd preventief terug.

De batterijen zijn vatbaar voor oververhitting waardoor brand kan uitbreken en klanten brandwonden kunnen oplopen, luidt het in een mededeling. Klanten kunnen ze gratis omruilen.

Het gaat om lithium-ionbatterijen die tussen december 2015 en december 2017 geleverd werden bij de draagbare computers van de modellen HP Probook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3). Ook batterijen die in dezelfde periode als vervangstuk werden geleverd, moeten worden ingeruild.

Volgens het bedrijf gaat het om slechts 0,1 procent van de HP-systemen die de laatste twee jaar wereldwijd verkocht werden. “Klanten kunnen HP’s site bezoeken en controleren of de batterij moet worden vervangen. De klanten wiens notebook of mobile workstation het betreft kunnen de batterijen zonder kosten vervangen en kunnen hun apparaat veilig blijven gebruiken door de batterij in Safety Mode te zetten en gebruik te maken van externe energie bron”, aldus HP.

Partner Content