HP verder op Converged systems pad

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Converged Systems en bijhorende opslagsystemen als opstap naar meer software defined omgevingen bij HP Enterprise systems.

Converged Systems en bijhorende opslagsystemen als opstap naar meer software defined omgevingen bij HP Enterprise systems.

Op de tonen van het ‘Jaws’-filmtheme presenteerde HP op zijn Discovery event in Barcelona zijn nieuwste ConvergedSystems producten – de output van het project ‘Sharks’. Ook hier wordt gewezen op de nauwe vervlochtenheid van hardware- en software-ontwerp, een combinatie van eigen HP ‘IP’ en open standaarden.

Niet alleen wordt ook hier een gecentraliseerde update en supportdienst aangeboden, maar HP maakt zich sterk ook de snelste offerte- en opleveringstijd (zo kort als 20 dagen) te garanderen.

Tegelijk voorziet HP de mogelijkheid de systemen te ‘huren’ (maandelijkse betalingen voor het reële gebruik, ‘as low as 2.250 dollar’), met extra vermogen op flexibele wijze (door middle van een Flexible Capacity Service).

In het bijzonder zijn de nieuw aangekondigde modellen – 100, 300, 700 – optimal geschikt voor het draaien van virtuele systemen, met volgens HP bovenmaatse prestaties inzake I/O en dies meer. Het model 700 zal tot duizenden virtuele machines ondersteunen, terwijl het model 300 goed is voor 50 tot 300 vm’s. Het Moonshot-gesteunde model 100 (verkrijgbaar in februari 2014) moet op zijn beurt optimaal virtuele desktopsystemen (Citrix VDI) ondersteunen, ook in kleinere bedrijven.

Een belangrijke rol bij de vlotte invoering van de systemen zal worden gespeeld door App Maps – beproefde ‘guidelines’ voor het installeren en op punt stellen van bedrijfskritieke toepassingen. HP zal een aantal hiervan zelf formuleren, maar recent teens op derden – en klanten – om een ruime bibliotheek van dergelijke App Maps op te bouwen.

Door de “hyperefficiëntie” en de gunstige prijzen, moeten deze systemen “de klanten van de gejaagden tot jagers maken,” aldus Tom Joyce, sr v-p & general manager HP Converged Systems.

Bij dat alles werden ook nieuwe opslagsystemen voorgesteld, waaronder een nieuwe productlijn voor back-up doeleinden (met sterke restore en opzoekmogelijkheden) – StoreAll 8200 en 8800. HP’s all-flash opslagsystemen kregen een sterke performantieboost, door een nieuwe set van software.

Met de nieuwe systemen, en intelligentere beheersystemen en meer cloud producten, mikt HP op de ontwikkeling van een efficiënte en kostgunstige omgeving waar schier alle aspecten uiteindelijk ‘software defined’ zullen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content