HP wint Microsoft-miljoenendeal bij EU-instellingen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

HP heeft het grote LAR-raamcontract in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Informatica (DIGIT) van de Europese Commissie. Het gaat over een aanbesteding met een geraamde waarde van 50 miljoen euro over 4 jaar (2 jaar + 2 mogelijke verlengingen van 1 jaar). LAR staat voor ‘Large Account Reseller’. Met het raamcontract wil de Europese Commissie één enkel aankoopkanaal creëren voor de Europese instellingen voor wat betreft Microsoft-softwarelicenties en -producten binnen een zogenaamde ‘interinstitutionele licentieovereenkomst’. HP wordt met andere woorden het enige aanspreekpunt voor de Europese instellingen als het gaat over de aankoop van Microsoft-producten.

HP heeft het grote LAR-raamcontract in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Informatica (DIGIT) van de Europese Commissie. Het gaat over een aanbesteding met een geraamde waarde van 50 miljoen euro over 4 jaar (2 jaar + 2 mogelijke verlengingen van 1 jaar).

LAR staat voor ‘Large Account Reseller’. Met het raamcontract wil de Europese Commissie één enkel aankoopkanaal creëren voor de Europese instellingen voor wat betreft Microsoft-softwarelicenties en -producten binnen een zogenaamde ‘interinstitutionele licentieovereenkomst’. HP wordt met andere woorden het enige aanspreekpunt voor de Europese instellingen als het gaat over de aankoop van Microsoft-producten.

Het vorige raamcontract was sinds 2008 in handen van Fujitsu (toen nog Fujitsu Siemens) en was evenzeer goed voor een kleine 50 miljoen euro. Daarnaast hebben de Europese instellingen en Microsoft nog een aantal ‘Enterprise Subscription Agreements’ en ‘Select Agreements’ voor Microsoft-producten. Dit LAR-raamcontract moet dat alles tot één enkel aankoopkanaal terugbrengen.

De deelnemende Europese instellingen behelzen alles samen een kleine 50.000 gebruikers van Microsoft-producten. De schatting is dat 99 procent van de aangekochte licenties onder de ‘Enterprise Agreement’ zullen vallen. De overige 1 procent valt dan binnen ‘Select Agreement’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content