HPE en Dell domineren zakelijke opslagmarkt

© iStock

De totale omzet voor enterprise storage systems neemt toe met 13,7 procent. Dell en HPE zijn daar de grootste spelers in, al komt een nog groter volume rechtstreeks van ODM-spelers.

Met 13,7 procent omzetstijging was het vierde kwartaal van 2017 goed voor een omzet van net geen 13,6 miljard dollar zegt marktanalist IDC. De capaciteit steeg in diezelfde periode met 39,9 procent naar 89,2 exabytes.

De eerste plaats gaat naar HPE/New H3C Group en Dell. Omdat beiden respectievelijk met 18,9 procent en 18 procent marktaandeel minder dan één procent verschillen, spreekt IDC van een gedeelde. Wel gaat het bij HPE/New H3C Group om de omzet van HPE en de joint-venture die het bedrijf in China heeft.

Ook voor de derde plaats staan twee concurrenten op een gedeelde positie: IBM (5,5 procent) en Netapp (5,4 procent). Net zoals Huawei en Hitachi die respectievelijk 3,8 en 3,3 procent van de markt bedienen.

.
.© .

Naast de grote leveranciers merkt IDC op dat zo’n 20,4 procent van de markt bestaat uit original design manufacturers (ODM’s) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters leveren. Het gaat hier weliswaar om verschillende kleinere spelers, maar hun segment is samengeteld groter dan dat van de marktleiders.

Tot slot weet IDC dat all flash aray’s het afgelopen kwartaal goed waren voor 1,9 miljard dollar omzet, 15,1 procent meer dan een jaar geleden. Voor hybride flashoplossingen is dat 2,7 miljard dollar omzet of een stijging van 7,4 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content