HPE stoot it-dienstenpoot af in miljardendeal

© reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Zes maanden nadat de technologiegigant uit Silicon Valley zich opsplitste in twee verschillende bedrijven (HP Inc. en HP Enterprise), doet ceo Meg Whitman dat truukje nog eens over met HP Enterprise. Zo wordt de noodlijdende it-dienstenpoot van HPE afgestoten en samengevoegd met sectorgenoot CSC.

Het gaat om een complexe deal waarbij de getroebleerde en slecht presterendeenterprise services unit van HPE (die wel nog goed is voor meer dan één derde van de inkomsten van HPE) samengevoegd wordt met CSC (Computer Sciences Corporation) in een nieuwe entiteit waarin de aandeelhouders van HPE ongeveer de helft zullen bezitten.

Bij de deal zouden er voor 4,5 miljard dollar nieuwe aandelen worden gecreëerd, een dividend van 1,5 miljard worden uitgekeerd, en kunnen er voor 2,5 miljard dollar schulden uit de jaarrekening van HPE worden weggeschreven. Eens de operatie is afgerond, kan HPE ook 1 miljard besparen in werkingskosten.

Wat overblijft, is een kleiner en wendbaarder bedrijf dat volop gaat focussen op servers, storage en netwerkinfrastructuur (goed voor een omzet van 32 miljard dollar). Mike Lawrie, de huidige ceo van CSC, zou aan het hoofd blijven van het nieuwe bedrijf dat wordt opgericht. En uiteraard krijgt Meg Whitman een zitje in de raad van bestuur van de nieuwe entiteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content