HR-softwarebedrijf Prato neemt participatie in Thalento

. © istock
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Hasseltse HR-softwarebedrijf Prato koopt zich in in het eveneens in Hasselt gevestigde Thalento. Plato bouwt hiermee verder aan één platform dat alle HR-diensten omvat.

Prato is in ons land een van de specialisten rond HR-software voor flexibele arbeid. Het Limburgse bedrijf claimt ondertussen marktleider te zijn in software voor uitzendbedrijven en dienstenchequebedrijven. Maar de ambities reiken verder. Zo werkt het bedrijf aan één HR-platform dat alle HR-processen moet omvatten, automatiseren en versnellen – van rekrutering tot einde loopbaan of ‘heroriëntering’. De participatie van Prato in Thalento moet in dat kader gezien worden.

Prato neemt een belang van 35 procent in Thalento: het gaat om de participatie die tot voor de operatie in handen was van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Die pompte in 2011 nog 600.000 euro in Thalento. “Met onze software biedt Prato haar klanten nu ook de mogelijkheid om e-assessments en andere talentmodules in te zetten en zo inzicht te krijgen in het aanwezige en in het toekomstige talent”, zegt Ben Greeven, ceo van Thalento dat verder een onafhankelijke koers blijft varen.

Prato is overigens net als Thalento lang niet alleen in België actief. De ‘interim assessment suite’ van Prato is bedoeld voor de uitzendmarkt in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Prato nam eerder ook al participaties in andere HR-nichespelers als Actonomy (cv matching), Cognosis (competentiebeheer) en HR Technologies (rekruteringssoftware). Thalento zorgt nu dus voor het e-assessment & talent management-luik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content