HTC bekampt Samsung met mini- en maxi-smartphone

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nadat Samsung een Mini-versie uitbracht van zijn Galaxy S4, komt nu ook HTC met een kleinere versie van zijn toptelefoon HTC One. En wat later volgt nog de HTC One Maxi, een phablet die Samsungs Galaxy Note moet bekampen.

In navolging van Samsung, lanceert HTC binnenkort de HTC One Mini: een smartphone met een schermdiagonaal van 4,3 inch. De grotere broer heeft een schermformaat van 4,7 inch.

Mini De schermresolutie van de HTC One Mini bedraagt 1.280 bij 720 pixels, de dualcoreprocessor heeft een kloksnelheid van 1,4 GHz en het werkgeheugen bedraagt 1 GB. Voor het overige lijkt de HTC One Mini sterk op de grotere variant, met een camera van 4 ‘ultrapixels’, Boomsound-speakers en Android 4.2.2.

De HTC One Mini wordt nog deze maand in de winkelrekken verwacht voor 499 euro.

Maxi
Verder introduceert HTC in september naar verluidt ook een eerste ‘phablet’ – een mengvorm van een smartphone en een tablet – genaamd de HTC One Max. Dit toestel moet een alternatief worden voor Samsungs Galaxy Note-reeks.

De HTC One Max zou een Super LCD-scherm van 6 inch en een resolutie van 1080 p meekrijgen, en ook een Qualcomm Snapdragon 800-chip met een kloksnelheid van 2,3 GHz, een werkgeheugen van 2 GB en een opslagcapaciteit van 32 of 64 GB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content