HTC onthult One Max: phablet met vingerafdrukscanner

© HTC
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

HTC heeft zijn nieuwe smartphone onthuld: de One Max. De meest opvallende functie is een vingerafdrukscanner zoals ook de iPhone 5S er één heeft.

HTC wilde de One Max eigenlijk pas dinsdag officieel presenteren op een persconferentie in China, maar omdat te veel details waren uitgelekt op het internet, besloot de Taiwanese elektronicafabrikant om de lancering een dag te vervroegen. Dat meldt de BBC.

Phablet

Zoals de naam doet vermoeden is de One Max een grotere versie van de One, hét vlaggenschip van HTC. De ‘phablet’ (een kruising tussen een smartphone en een tablet, nvdr.) draait op het Android-besturingssysteem en een quad-core 1,7GHz processor.

Het scherm meet net zoals de HTC One 5,9 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De camera is een UltraPixel-sensor van 4 megapixel, eveneens gelijk aan de One.

Vingerafdrukscanner

De meest opvallende nieuwigheid is echter de vingerafdrukscanner die op de achterkant van het toestel zit. De HTC One Max is daarmee de eerste en voorlopig dus ook enige Android-smartphone die deze functie heeft. Het enige andere smartphone op de markt die een vingerafdrukscanner heeft, is de in september uitgebrachte iPhone 5S van Apple.

De vingerafdrukscanner laat gebruikers toe hun toestel te ver- of ontgrendelen zonder dat ze een code nodig hebben alsook maximaal drie favorieten apps snel te lanceren door er een vingerafdruk aan toe te kennen.

Prijs

De HTC One Max is vanaf de tweede helft van november te koop in België en Nederland, allicht vanaf 749 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content