HTC ontslaat 15 procent van het personeel

© EPA
Wim Kopinga Freelance journalist

HTC worstelt al jaren om het hoofd boven water te houden. Nu heeft het bedrijf besloten om 15 procent van het personeel te laten gaan en te herstructureren, zodat de kosten gedrukt kunnen worden.

HTC maakte vorige week bekend dat het bedrijf voor het tweede kwartaal op rij een fors verlies had geleden. Bovendien halveerde omzet ten opzichte van een jaar eerder.

De Taiwanese producent kondigde donderdag plannen aan om 15 procent van het wereldwijd personeel te laten gaan, omdat de verkoop van smartphones nog altijd tegenvalt voor het bedrijf. HTC heeft 15.685 mensen in dienst, dus er zullen meer dan 2.000 mensen vertrekken bij het bedrijf.

De ontslagen moeten ervoor zorgen dat HTC zijn operationele kosten met 35 procent kan verlagen.

De afgeslankte organisatie moet er voor zorgen dat het bedrijf ‘flexibeler’ wordt en zich ook op andere dingen kan richten dan smartphones.

Het bedrijf wil investeren in nieuwe productgroepen, waaronder de virtualrealitybril Vive, om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Dit zal moeten, want van het marktaandeel van 10 procent dat HTC ooit had op de smartphonemarkt is niet veel meer over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content